Συναισθηματική Νοημοσύνη EQ – Τεχνικές στον Εργασιακό Χώρο (Βιωματικό)

Περιγραφή

Εξετάζουμε τι είναι η Συναισθηματική Νοημοσύνη (EQ), καταγράφουμε τον δείκτη E.Q μας και μέσω ειδικών βιωματικών ασκήσεων και τεχνικών βοηθάει τους συμμετέχοντες να αναπτύξουν και να βελτιώσουν την συναισθηματική νοημοσύνη δηλαδή να μαθαίνουν να αναγνωρίζουν και να ελέγχουν τα αρνητικά συναισθήματα όπως τον θυμό, το στρες, την απογοήτευση, ώστε να αποκτήσουν έναν ισχυρό σύμμαχο τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική τους ζωή.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες και ιδιώτες που επιθυμούν να αντιληφθούν την σημασία της αυτογνωσίας στην καθημερινότητα τους καθώς και να βελτιώσουν τις ικανότητες επικοινωνίας και συμπεριφοράς. Είναι ένα συναρπαστικό σεμινάριο όπου μέσω των βιωματικών ασκήσεων, βοηθάει στην προσωπική εξερεύνηση και εξέλιξη του ατόμου.

Μαίρη Μπισμπίκη

Ψυχοθεραπεύτρια - Σύμβουλος Εκπαίδευσης

Γεννήθηκε στην Αθηήνα, σπούδασε Marketing στην Ελλάδα, Διοίκηση Επιχειρήσεων και Πληροφοριακά Συστήματα στο Λονδίνο. Συνέχισε τις σπουδές της στην Ψυχολογία όπου πήρε το Dip. στη Συνθετική Θεραπεία και ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό της σε Integrative Counselling & Psychotherapy από το Middlesex University.

Έχει εργαστεί πολλά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα σε τομείς ανθρωπίνων σχέσεων και διοίκησης επιχειρήσεων. Έχει παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην ψυχολογία σε διάφορες προσεγγίσεις όπως στη Gestalt (Ψυχογενετικό Μοντέλο), CBT (Cognitive Behavioral Therapy), Προσωποκεντρική Συμβουλευτική, Γνωστική Θεραπεία, Personal Development (Insight I&II by Santa Monica University), Art&Dance therapy καθώς και σε ειδικά προβλήματα αλκοολισμού, πένθους-απώλειας και σεξουαλικών δυσλειτουργιών.

Έχει λάβει μέρος σε θεραπευτικές ομάδες Ψυχογενετικής της Anne Teachworth (Psychogenetic System) από το Gestalt Network in Greece μέσω της οποίας η θεραπευτική διαδικασία περιλαμβάνει το Τεστ Επιλογής, τεχνικές Gestalt, Ψυχοδράματος και Νευρωγλωσσικού Προγραμματισμού (N.L.P.). Έχει ασχοληθεί παράλληλα με την ενεργειακή θεραπευτική τέχνη του Reiki και των Chakras, εναλλακτικές ολιστικές θεραπείας για το σώμα, το νού και το πνεύμα.

Από το 2003 εργάζεται ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας με Προσωποκεντρική πρoσέγγιση και τεχνικές Gestalt σε ατομικές συνεδρίες με ενήλικες, εφήβους και ζευγάρια. Έχει συντονίσει ιδιωτικές ομάδες Group Therapy και σε κοινωνικούς φορείς του Δήμου Αγ.Παρασκευής. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ΛΑΕΚ για ενήλικες και συνεργάζεται παράλληλα ως σύμβουλος εκπαίδευσης, με εταιρείες και εκπαιδευτικούς φορείς, σε τομείς που αφορούν θέματα συμπεριφοράς-ψυχολογίας (ΕQ) και Διοίκησης. Είναι μητέρα δύο παιδιών και ασχολείται με την σκηνογραφία, το θέατρο και τον χορό.